Prat, prat, prat

Dette kan dreie seg om intervjuer, reportasjer, eller rett og slett det som vi kan kalle «snakkeradio», der en person snakker seg gjennom kvelden, gjerne med telefoninnringing.
 
Og akkurat når det gjelder siste kategori program har vi en helst spesiell juvel i vår samling.
For Kåre Finnsvinstuen, eller FinnSvin som vi kaller ham, har en helt vanvittig populær nattradio som går av stabelen hver eneste kvedl fra klokken 2300, og som varer til klokken er 0200.

Programmet heter rett og slett, Natta Med FinnSvin, og er blitt en av de mest populære programmene våre. Ikke minst takket være Kåre sin herlige stil.

 
Han har en måte å være på som gjør ham helt unik i møte med andre mennesker. I tillegg er han en maskin til å snakke.
FinnSvin kan snakke om hva som helst, hvor som helst, når som helst, og, ikke minst, med hvem som helst.
 
I løpet av de tre timene programmet varer får vi en masse god, nostalgisk musikk fra 1960-tallet fram til i dag, vi får en rekke morsomme, interessante og underholdende samtaler med innringere og andre mennesker som FinnSvin gjerne selv oppsøker telefonisk, og vi får også en god del vittige observasjoner, nærmest som stand up.
 
FinnSvin er også flink med politisk satire, og du skal ikke se bort fra at han kommer med mange artige og skeive blikk på aktuelle problemstillinger fra nyhetsdagen i forveien.
radio-tools
Noe av det som har gjort Natta Med FinnSvin spesielt populært, er tulleringingene som hav av og til setter i gang med.
Og når han først setter i gang er han ustoppelig. Ingen slipper unna, og latteren sitter ikke langt unna! Har du ikke fått med deg Natta Med FinnSvin, bør du gjøre dette u-m-i-d-d-e-l-b-a-r-t.

Andre faste programmer gjennom uken er:

Kosestund

Her spiller vi kun romantisk musikk, fra en rekke forskjellige epoker. Programvert er Silje Nesbø, og det er mulig å sende inn ønsker på epost eller Twitter.

Portrettet

Hver eneste uke har vi et fyldig portrettintervju med en akutell, eller også gjerne uaktuell, person. Det viktige er at personen enten er interessert i nostalgi, at han eller hun sto for noe som folk husker, eller rett og slett at vedkommende har noe å komme med. Og den som avgjør dette er nestor-journalist Bjørn Trygve Snosen, kjent fra sin mangeårige spalte i Dagbladet.En av våre mest populære snakkeprogrammer, ikke minst for sin rolige og fyldige stil. Ofte møter vi hovedpersonene selv i et miljø de selv liker, som for eksempel hjemme hos dem selv. Og Bjørn tilbringer flere timer med dem. Sendes Lørdag formiddag, selv om du selvsagt kan få det med deg når som helst på iTunes, YouTube eller våre andre kanaler.

Reportasjen

Radio Nostalgi lager en ukentlig reportasje som kan ta for seg hva som helst, fra aktuelle hendelser, gjerne også innen politikken, til mimrestunder om ting som har hendt tidligere. Men vi minner om at vi er ofte blitt spesielt berømmet får denne programposten, også innen årlige premieutdelinger i presse- og underholdningsindustrien.

Husker du?

Spørreprogram som tar for seg artige spørsmål fra fortiden! Quizmaster er Bjarne Hjelmestad, kjent fra «Jeg Har Fotsopp»-gjengen i P3.

Helsespalta

Humoristisk program som gir deg gamle helseråd som er gått ut på dato for lenge siden!

AstrologiTove

Tove Ramm er en av Norges ledende astrologer, og hun har en ukentlig spalte på Radio Nostalgi. Søndagene er viet dette programmet, og her kan du se fram til et fokusert, men grundig, innblikk i akkurat hvordan din uke vil fortone seg. I hvert fall dersom du tror på astrologi. Og det er det mange som gjør, spesielt når det er Tove som står for det.

Radio Nostalgi har selvsagt hovedfokus på musikk, med ovenfor ser du altså noen av de mest populære snakkeprogrammene våre!