Tiårene vi spiller

Radio Nostalgi er radioen for deg som er litt nostalgisk, og som ønsker å mimre deg tilbake til en annen tid.

Men også for deg som er ung, men som liker musikken fra en bestemt epoke. Og denne siste gruppen er det mange som havner i!
På akkurat denne siden kan du lese mer om de forskjellige tiårene som er gjengangere på Radio Nostalgi.

Det er mange som liker sekstitallet.

Nei, liker er vel ikke et sterkt nok ord, for vi må vel trå til med «elsker». Og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for musikken fra dette tiåret var helt spesiell. De aller fleste populærmusikkhistorikere er
enige i at det på 1960-tallet kom mer kvalitetsmusikk enn på et noe annet tiår.
 
Grunnene kan ha vært mange, tenk litt på at dette med rock var noe nytt. For ikke å snakke om pop. The Beatles kom til på 1960-tallet. The Rolling Stones. Jimi Hendrix, og en rekke andre band som skapte plate etter plate med fantastisk musikk, og en musikkarv som slår det meste av det som har kommet i senere tiår.
Om du stopper litt opp og tenker deg om, klarer du sikkert å se at mange av de virkelig store artistene vi har i populærmusikken, er navn som begynte å dukke opp på 1960-tallet.
 
Vi nevnte noen over, og det er mange flere. Men bare dette, i seg selv, betyr at mange yngre mennesker også liker musikken fra 1960-tallet.
Og derfor har vi mange programmer der vi spiller denne musikken.

1960-tallet.

På samme måte som 1960-tallet, så vi på syttitallet en rekke virkelig gode artister som skapte udødelige verk.

Mange av de samme artistene som preget 1960-tallet fortsatte selvsagt inn på 1970-tallet, men andre kom naturligvis også til.
Dette tiåret er kanskje enda mer populært blant de som ikke opplevde det selv, kanskje ikke minst takket være artist er som David Bowie, Elton John, Bob Dylan, Bee Gees, Stevie Wonder og så videre.
Det skjedde masse på dette tiåret

1970-tallet.

Kanskje et noe mer kommersielt tiår enn de to foregående, men likevel en epoke med masse musikk som er gått inn i musikkhistorien som noe av det beste som finnes.

Og det var masse kvalitet som piplet inn fra 1970-tallet. Til og med blant de aller mest populære og kommersielle. Tenk bare på artister som Prince og Michael Jackson.
I tillegg finner vi selvsagt en rekke andre artister, også artister som kom snikene inn fra 1970-tallet, og som kanskje forandret seg noe, men også artister som dukket opp helt av seg selv, som for eksempel U2. Madonna og Whitney Houston.
Igjen, da snakker vi bare om de aller mest kommersielle aktørene. Glem heller ikke våre egne A-ha! Mer artistiske eksempler er Billy Joel, Culture Club, Cindy Lauper, Run DMC, etc.
 
Et utrolig spesielt tiår, som mange i dag mener forsvant for fort, selv om de fleste på den tiden var overlykkelige for å komme til 1990.

1980-tallet.

Wow! På dette tiåret skjedde det mye, selv om hardnakkede 1980-tallsfans kanskje ikke likte det så mye.

Et stikkord her er ordet, og musikksjangeren, grunge, som vi på norsk kan skrive grønsj.
Dette var en stil som var spesielt forbundet med vestkysten av USA, og da helt konkret byen Seattle.
Nirvana, med Kurt Cobain i spissen, er kroneksempelet, selv om vi også kan nevne Guns n Roses og Pearl Jam.
Andre artister gjorde seg også gjeldende, som Eminem, og vi fikk også en hel masse rappere, og, på slutten av 1990-tallet, og noe inn på 2000, artister med dette opphavet, som Beyonce.

1990-tallet.

elvis-presley
Og dette er altså bare noen eksempler!
Ikke glem at vi også ser på 2000-tallet som et nostalgisk tiår, i og med at det allerede er ganske langt tilbake i historien.
Uansett tiår, velkommen til Radio Nostalgi. La oss gjenoppleve fortiden!